Ook op feestdagen, zoals Koningsdag, zijn er regels waar iedereen zich aan moet houden. De meeste regels zijn gelukkig niet bedacht door de organisatie van dit feest aan de raadhuislaan. Daarom een beperkt aantal huisregels om uit de problemen te blijven (onthou ze goed :p):

De huisregels zijn:

Om alcohol te mogen drinken moet je 18 jaar of ouder zijn. Je mag zelfs niet eens alcoholische drank bestellen als je niet 18 jaar of ouder bent:

Huisregel: Onder de 18 jaar wordt geen alcohol geschonken

Het is tijdens een feest altijd lastig te bepalen of iemand 18 jaar of ouder is. En om niet steeds te hoeven aantonen dat je 18 jaar of ouder bent hebben we verschillende polsbandjes:

Huisregel: Polsbandje verplicht

Om aan een polsbandje te komen moet je natuurlijk wel eerst aantonen dat je 18 jaar of ouder bent. Het kan zijn dat er op de dag nog een keer gevraagd wordt of je wel 18 jaar of ouder bent.

Huisregel: Legitimatie verplicht

Voor roken gelden er natuurlijk ook regels. In de tent zelf mag namelijk niet worden gerookt, op de rest van het terrein mag natuurlijk wel worden gerookt.

Huisregel: Verboden te roken in de tent

De avondprogramma’s beginnen elke dag om 19:00 en zijn eigenlijk alleen voor de wat ouderen onder ons. Daarom is besloten dat je ouder dan 16 jaar moet zijn als je wil bijven voor het avond programma:

Huisregel: Vanaf 19.00 is de leeftijd in de tent minimaal 16 jaar, uiteraard wordt je als je jonger bent dan 16 niet toegelaten in de avond

Zoals altijd de belangrijkste regel als laatste. De organisatie streeft er naar om alles zo betaalbaar mogelijk te houden en toch veel verschillende acts uit te nodigen. Dan is er nog alle faciliteiten die betaald moeten worden. Om dit te bekostigen verdienen we natuurlijk wat aan het verkoop van drank. Daarom dus nog een laatste:

Huisregel: Verboden drank mee naar binnen te nemen

Tot zover een klein aantal huisregels die drie leuke en gezellige dagen mogelijk zouden moeten maken.

Raadhuislaan festival, Grootebroek